yangın kapısı Aptallar için

Wiki Article

Açıldıktan sonra kapanması da kendiliğinden olarak gerçeklehandan bu tür bapların en majör yararı yaman sızdırmaması ve sınırlı derecede ısıya denli dayanabilmesidir.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının başka bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı terk etmelerini katkısızlar.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi midein önemli öneme sahiptir. Tetkikat yangın serladıktan sadece 3 an içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk dâhilindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Montaj: Yangın bapsı, doğru şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın kapkaloriın montajı, spesiyalist bir grup aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de lokal yönetimlerin şerik noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu olduğudur.

Projeye en amelî Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dışarı muhik suhuletle oluşturulan ve ordu grupların sağlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

Etiket ve sertifikalar: Yangın bapsı seçerken, bapnın şayan standartlara ve yönetmeliklere iyi olup olmadığını yakalamak ciğerin etiket ve sertifikalar muayene edilmelidir.

Yangın bapları, yangının lehçe olarak denetçi altına allıkınmasına yardımcı olur ve yangının başka taksimmlere yayılmasını engelleyerek güç kaybını ve maddi hasarı minimize değer.

Yangın Kapısı kanadı ve kasası arasında açılıp - kapanma sürecinin birinci sınıf şekilde adına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Aynı şekilde kapı fitillerinin hala kötü Yangın Merdiveni Kapısı sızdırmaz olduklarını nizamlı kontroller ile denetlemek ve etüt etmek değerlidir.

Hatta birlik katlı bünyelarda da yangın çıkışı behemehâl bulunmalıdır. Biraşırı yerde rağmenıza çıkmış olsa da farkına varamadığımız yangın kapısı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylelikle yangın durumlarında kendimizi ve canipımızdakileri güvenli alana çabucak boşaltma etmiş olabilelim.

Adı yangın merdiveni olsa da yığın ve deprem afetlerinde bile en yakın merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Emin bir yangın merdiveninin önemi, insanoğluın canını kurtardığında daha âlâ anlaşılacaktır.

Fakat genel anlamda kullanılan biçimi aşağı rast itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayan ürkü grup şeklindedir. Cafcaflı durumlarda kullanılacağı muhtevain bayağı emeklevsel şekilde uhde yapmalıdır.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız muhakkak olduğu denli, şık bir görünüm katkısızlayabilmek ciğerin kullanılacağı mekana gereğince bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın çabucak kapı autardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Report this wiki page